Дипломиране на Випуск‘ 2024 ОКС „Бакалавър“

На 9 октомври 2024 г. във ВТУ „Тодор Каблешков“ се проведе тържествена церемония по случай дипломирането на Випуск‘2024 ОКС „Бакалавър“. Прекрасният есенен ден събра в зала „Юбилейна“ над 120 абсолвенти, техните преподаватели, близки и приятели.  Първенците на факултетите и всички абсолвенти, завършили обучението си с отличен успех, имаха честта да получат дипломите си лично от ректора проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова.

Събитието по традиция започна с посрещане знамето на училището, след което с поздравления към дипломантите се обърнаха ректорът на ВТУ проф. д-р Даниела Тодорова, г-н Тери Ли, генерален мениджър на фирма Хуауей Технолоджис България, д-р Селчук Дуранлар от Тракийския университет в Одрин, Турция, инж. Християн Кръстев – Управител на БДЖ „Товарни превози“, г-н Иван Омайски – председател на Клуба на офицерите и сержантите от запаса и резерва на ВМТ и ВТУ, проф. Елиза Стефанова – Председател на Агенцията за оценяване и акредитация.

В своето слово ректорът проф. Тодорова се обърна към випускниците с думите: „Скъпи абсолвенти, трудните времена създават силни хора! От тук нататък вашият път е във вашите ръце – как ще използвате усвоените знания и умения, какви избори ще направите, ще следвате догмата или ще бъдете уникални, ще се предадете на критиката, или ще следвате убежденията си и ще се борите докрай. Не се огъвайте пред трудностите! Следвайте мечтите си! Стремете се да успявате!“

Благодарствено слово от името на завършващите произнесе първенецът на випуска Вероника Богданова, която е и първенец на факултет „Транспортен мениджмънт” и на специалност „Икономика на транспорта“. Като награда за положените усилия на всички абсолвенти, завършили обучението си с отличен успех бяха подарени почетни статуетки „Отличник на ВТУ“. За първенците на факултетите имаше и специални награди от Хуауей Технолоджис, поднесени от г-н Тери Ли, генерален мениджър за България на компанията.

В края на тържеството по стара академична традиция абсолвентите хвърлиха шапките си високо нагоре, накъдето са устремени техните мечти и надежди. След края на тържеството академичното ръководство, заедно с първенците и отличниците на випуска, засадиха в двора на университета дърво, което ще расте и се развива заедно с нашите випускници.

.
На добър час, скъпи колеги!