Ден на кариерата във ВТУ

Денят на кариерата е традиционно събитие в календара на ВТУ „Тодор Каблешков”, което се организира от Центъра за кариерно развитие.

Десетото му издание, което се проведе на 17.09.2024 г., премина при голям интерес от страна на студентите и фирми и организации от секторите транспорт (железопътен, автомобилен и въздушен), строителство, енергетика, телекомуникации, производство, продажби, услуги, както и от банковия сектор. Тази година участници във форума бяха 22 компании.

Представителите на бизнеса запознаха студентите с дейността си и възможностите, които предлагат за кариерно развитие и професионална реализация на бъдещите специалисти, като стипендиантски програми, стажове и работни позиции.

В рамките на Деня на кариерата се състояха и още няколко тържествени събития. Бе преподписан договор за сътрудничество с австрийската компания WONA Immobilienverwaltung GmbH, наш дългогодишен партньор в множество инициативи и проекти, както и приемна организация за наши студенти по програма „Еразъм+“. Освен това бе тържествено открита обновена лаборатория „Kомпютърни системи и архитектури“ към катедра „Съобщителна и осигурителна техника и системи“. Залата е оборудвана със сървърни и компютърни конфигурации и мрежово оборудване, предоставени безвъзмездно от Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“.

Поздравления за Кариерния център в лицето на неговия ръководител доц. д-р Нина Димитрова за блестящата организация и провеждане на събитието!