Стипендиантска програма на Huawei Technologies Bulgaria

Хуауей Технолоджис България открива стипендиантската си програма Huawei Scholarship program за 2024 година.

Документи за програмата се подават от 25 септември до 24 ноември 2024 г.

На 25 септември се открива стипендиантската програма на Huawei за 2024 г. – Huawei Scholarship program. Целта ѝ, заедно с глобалната програма Seeds for the Future, е да подготви студентите за реалния бизнес свят, да подобри познанията им от технологична гледна точка, но и да обогати лидерските им умения. Програмите са едни от основните социално отговорни кампании на Huawei. С тях компанията откроява най-добрите и мотивирани студенти в областта на информационните и комуникационни технологии и им предоставя нови възможности за развитие.

 Стипендиантската програма се прилага успешно в България за четвърта поредна година. Досега общо 180 студенти са получили стипендия в размер на 2000 евро, които да помогнат за тяхното обучение и професионално развитие в областта на информационните и комуникационните технологии. В изданието тази година компанията ще награди 50 студенти.

Изискванията към желаещите да се включат в стипендиантската програма са да бъдат действащи студенти, да проявяват силен интерес към информационните и комуникационни технологии и да покажат креативни умения.

 За да се включат в програмата, е необходимо кандидатите да изпратят CV, мотивационно писмо и кратко видео с продължителност до 3 минути на hrbulgaria@huawei.com или mariyana.ivanova@huawei.com.

Кандидатите трябва да заснемат видео с разсъжденията си по една от следните теми:

1. Как дигитализацията трансформира традиционното образование и ежедневието?

2. Ролята на информационните и комуникационните технологии за постигане на екологосъобразен преход за България.

3. Ролята на информационните и комуникационните технологии за преодоляването на глобалното цифрово разделение.

Срокът за кандидатстване и изпращане на всички необходими материали е до 24.11.2024 г.