ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ НА ПОСЕЩЕНИЕ ВЪВ ВИСШЕТО ТРАНСПОРТНО УЧИЛИЩЕ „ТОДОР КАБЛЕШКОВ“ ПО ПОВОД ИЗЛОЖБАТА ПО СТЕНДОВ МОДЕЛИЗЪМ

На 12 октомври 2024г. Президентът Румен Радев посети Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ по повод XVIII Международна изложба-конкурс по стендов моделизъм, провеждаща се този уикенд в зала „Юбилейна“ на ВТУ. Ректорът проф. д-р Даниела Тодорова и г-н Станислав Петков председател на клуба „Стендов моделизъм – България“ посрещнаха височайшия гост и му благодариха за интереса към това вълнуващо събитие.

Г-н Радев поздрави участниците за техния труд и ентусиазъм, след което получи от организаторите почетен плакет и специално изработен за него прецизен макет на МИГ – 25 ПБТ. На проф. Тодорова също бе връчена статуетка, в знак на благодарност за дългогодишната подкрепа на дейността на клуба.

След официалната церемония по откриване на изложбата Президентът разгледа с голям интерес изложените експонати, проведе неформални разговори в участниците, включително и представители на международни клубове, както и със студенти, преподаватели и служители на ВТУ.

В изложбата са включени над 800 модела, изработени от участници от България, Сърбия, Гърция, Турция, Словения, Северна Македония, Полша, Унгария и Румъния.